با فرا رسيدن مقارنه ماه جمادی الاول 1434 در روز دوشنبه 21 اسفند 1391 ساعت 23 و 22 دقيقه، و همچنين حساس بودن هر يک از دو هلال صبحگاهی و شاهگاهی نزديک به اين دو مقارنه، رصدگران علاقه مند، توجه زيادی به اين دو هلال نموده اند. ضمن تشکر از مهندس قاضی ميرسعيد و آقای سلطان الکتابی برای مطالب و نکات بسيار مفيدشان در اين زمينه و با احترام به نظرات تمام متخصصين و کارشناسان رؤيت هلال، در زير نقشه های پيش بينی رؤيت پذيری این دو هلال را بر اساس مدل مثلثی تقديم می دارم :
برای ديدن هلال صبحگاهی 21 اسفند، نياز به يک دوريبن 50 تا 70 ميليمتر در مناطق مختلف می باشد. اگر چه ديدن هلال در منطقه جنوب شرق با چشم غير مسلح در شرايط بسيار استثنايي ممکن است فراهم شود که در صورت ديده شدن، رکوردی به ثبت خواهد رسيد.
در نيمه غربی و مرکزی کشور رصدگران می توانند هلال شامگاهی 22 اسفند را با کمی تجربه، با چشم غير مسلح رؤيت نمايند. در بين دو خط قرمز و آبی (بر طبق نقشه) در صورت وجود رصدگران با تجربه و داشتن شرايط جوی مناسب، امکان ديدن هلال با چشم غير مسلح وجود دارد. اما ديدن هلال در نيمه شرقی کشور با دوربين ها دوچشمی کوچک مثل 50*20، دور از انتظار نيست.
با آرزوي داشتن آسماني بدون ابر و غبار و تبريک سال جديد به تمام رصدگران هلال سيد قاسم رستمي – عضو گروه غير حرفه اي رؤيت هلال بجنورد - 19-12-1391
مختصات هلال شامگاهی جمادی الاول 1434 مصادف با 12 مارس 2013 و 22 اسفند 1391
غروب خورشید
ارتفاع ماه در لحظه ی غروب خورشید
مکث ماه
جدایی زاویه ای بین مرکز ماه و مرکز خورشید
فاز ماه
ضخامت قسمت میانی ماه
سن ماه
اختلاف سمت بین ماه و خورشید در لحظه ی غروب خورشید
تهران
18:09
8.34
47.36
9.24
سال 1391 خورشیدی درحالی به پایان خود نزدیک می شود که دو هلال جذاب در اسفند ماه توجه کارشناسان، رصدگران و علاقمندان به رویت هلال را به خود جلب کرده است. یکی هلال صبحگاهی ربیع الثانی در بامداد دوشنبه 21 اسفند و دیگری هلال شامگاهی جمادالاول در غروب روز سه شنبه 22 اسفند. پیچیدگی حرکات ماه این بار سبب شده تا امکان دو رویت پیاپی هلال (اولی پیش از مقارنه و دومی پس از مقارنه) به کمتر از دو روز برسد. این اتفاق که به ندرت روی میدهد فرصت مناسبی برای به حداقل رساندن فاصله زمانی آخرین رویت هلال صبحگاهی و اولین رویت هلال شامگاهی است که آن را وداع تا دیدار میدانیم. 3 ماه پیش نیز در فرصتی مشابه نتایج ارزشمند در محک زدن زمان وداع تا دیدار با استفاده از ابزار در جریان رویت هلال صبحگاهی صفر و شامگاهی ربیع الاول حاصل شد ولی در هیچیک از رصدها هلال صبحگاهی با چشم برهنه رویت نشد. ولی این بار در اسفند ماه وضعیت رویت پذیری هر دو هلال (صبحگاهی ربیع الثانی و شامگاهی جماد الاول) نوید بخش امکان رویت هر دو هلال با چشم برهنه است؛ البته در صورت وجود شرایط ایده آل جوی. بنابراین فرصت نابی برای رصدگران تیزبین ایرانی خواهد بود تا رکورد ارزشمندی برای وداع تا دیدار با چشم برهنه به دست آورند. در صورت شرایط مناسب جوی این رکورد می تواند به کمتر از 37 ساعت برسد و نتایج باارزشی ثبت شود. حضور دنباله داره نو ظهور پنستارس در افق غربی آسمان شامگاهی جذابیت دو چندانی به رویت هلال جماد الاول بخشیده به طوری که این دنباله دار در 4 درجه ای سمت چپ هلال جوان واقع است و از قدر یک می درخشد. چشم انداز زیبا و نادری که عکاسان در پی شکار جلوه هایی خیال انگیزآن خواهند بود.
داده ها برای رصدگاه اصفهان محاسب ه شده است.
به نام خداون جان و خرد
برای مشاهده ی تصاویر در ابعاد بزرگتر بر روی آنها کلیک کنید