گزارش دهنده : خانه ي نجوم نجف آباد
گزارش هلال شامگاهی صفر 1432
طبق برنامه ریزیهای انجام شده برنامه ای برای رویت هلال این ماه نیز تدارک دیده شد .
مکان مناسب رویت ارگ شیخ بهایی در نظر گرفته شد.
ساعت 4:40 از خانه نجوم حرکت کردیم.وقتی نزدیک ارگ رسیدیم با افقی نا مناسب برای رویت این هلال روبرو شدیم افقی که کاملاً با ابرهایی که تمایل به ریزش باران داشتند پوشیده شده بود، مسیری که درادامه راه بود را ادامه دادیم تا کمی جلوتر به مکان نسبتاً مناسبی رسیدیم ، دوربین ها را نصب کردیم و شروع به رویت کردیم جایی که خورشید غروب میکرد پوشیده از ابر بود وهمین باعث شد که مکان دقیق غروب را نتوانیم ثبت کنیم ولی با این وجود اعضاء گروه رصدی به رویت خود ادامه دادند.
زمان خیلی سریع میگذشت و همچنان به دنبال شکار هلال......
واما سرانجام یکی از اعضاء گروه اعلام رویت کرد
زمان اولین رویت:5:18
ابزاررصد : دوربین دوچشمی 70*15
و بهانه ای برای تشویق بقیه رصدگران ایجاد شد تا مسرانه به دنبال هلال بگردند، چند ثانیه ای نگذشت که تک تک رصدگران موفق به شکار هلالی شدند که هر زمان امکان مخفی شدنش در پشت ابرها بود وهمین جذابیت رویت را دوچندان میکرد.
و به دلیل محدودیت زمانی پایان رویت 5:25 اعلام شد.
به امید پایانی خوش برای تمامی رصدها....
گزارشگر:خانم زهرا گلی
گزارش شماره 6
گزارش دهنده : مركز نجوم اديب اصفهان
گزارش رويت هلال ماه صفر1432 ه.ق / مصادف با 15 دي ماه 1389
با توجّه به شرايط جوّي، رويت هلال ماه صفر كاري آسان بنظرنمي رسيد. شرايط جوي حاكم را مي توان اينگونه تشريح نمود : آسمان نيمه ابري و گاهي تمام ابري متشكل از چندين لايه ابر كه عمدتا از ابرهاي استراتوكومولوس تشكيل يافته بودند. جهت وزش باد جنوب جنوب غرب و به نظر مي رسيد در ارتفاع بالا سرعت وزش بسيار بيشتر از نسيم ملايمي بود كه در سطح مي وزيد كه اين مقوله به راحتي با حركت و تغيير شكل سريع ابرها قابل رويت بود.
با وجود شرايط فوق و بعد نم باران كوتاهي كه در بعد اظهر باريد گروه مهتاب در راستاي رويت هلال ماه صفر اقدام به استقرار تلسكوپ 12 اينچ در مكان مركز نجوم نمودند و با توجه به تجربه ماههاي گذشته به صورت كار گروهي اقدام به شكار هلال مذكور نمودند در اين راستا آقاي منصوري از اعضاي گروه خواندن موقعيت ارتفاع و سمت هلال را به عهده گرفتند و آقاي ميرعزآبادي نيز بر اساس اين داده ها به صورت دستي اقدام به جستجوي نمودند ديگر اعضا نيز با دوربين هاي دو چشمي همين مقوله را دنبال كردند.كه پس مدتي تلاش هلال مذكور در ساعت 16:55 توسط سيد حسين ميرعزآبادي رويت گرديد اما به دليل ابري بودن آسمانپيش از اين كه ديگر اعضاي مركز آنرا رويت كنند از نظر نهان شد پس از تاملي بي صبرانه جهت گذر ابر از جلوي هلال مجدادا پس از دقايقي هلال توسط وي رويت گرديد و ديگر اعضاي گروه از جمله ليلامير شمشير گران و علي عسگري توانستند هلال را رويت كنند.
متاسفانه زمان بسيار كوتاهي اعضاء گروه توانستند با تلسكوپ فوق الذكر هلال را رويت كنند و مجدادا ابرها هلال را در حجاب خود پيچيده و تا غروب وي، آنرا از نظرها نهان نگاه داشتند.
گزارش دهنده : آقاي سيد محمد حسين نيري از شيراز
با سلام هلال زيباي صفر 1432 به راحتي در آسمان ابري شيراز ديده شد. مكان:پارك نجوم شهر جديد صدرا زمان:چهارشنبه، 15/10/89 مصادف با 30 محرم الحرام 1432
پاسخ آقاي نيري : سلام استاد
وقتتون به خير. ارادت بنده رو پذيرا باشيد. ممنون از محبتي كه به بنده داريد. راستش من از دوسه ماه پيش كه كمي شرايط شخصي خودم داره به حالت نرمال نزديك ميشه، يك پروژه براي خودم تعريف كردم و اون عكاسي از تمام هلالهاي صبحگاهي و شامگاهي با استفاده از تلسكوپ هست. اما باز هم مسايل خارج از حيطه خواست و اراده بنده، گاها در اين كار وقفه هايي ايجاد مي كنه. مثل همين هلال صفر. طبق دستورالعمل جديد ما موظفيم هر روز تا ساعت 17 داخل اداره حضور داشته باشيم. روز 4شنبه 1 ساعت زودتر خارج شدم. اما وقتي به منزل رسيدم تا لپ تاپ و دوربين عكاسي رو بردارم، چوم خيلي عجله داشتم، اوركتم رو فراموش كردم! خوب رصدخونه رو هم كه فكر كنم تا حدودي اطلاع داريد. گنبد خراب هست و تلسكوپ 12 اينچ داخل كنبد مستقر نيست و براي استفاده بايد هر بار بر روي سه پايه متصل بشه كه نياز به كمك حداقل يك نفر ديگه هست و در مورد اين هلال هيچ كس به جز خودم نبود! من هم مجبور شدم از تلسكوپ 5 اينچ سلسترون C5 استفاده كنم كه اون هم فقط يك موتور ردياب در جهت بعد داره و زماني قابل استفاده هست كه قطبي شده باشه و ما در حال حاضر از اون به شكل افقي استفاده مي كنيم. از طرفي باد شديدي هم مي وزيد كه به طبع اون هم تلسكوپ و دوربين لرزش شديدي داشت و از اون بيشتر خودم! دوربين رو روي سلف تايمر گذاشتم تا لرزش ناشي از فشردن شاتر كم بشه، اما باد اجازه نمي داد! من هم اومدم وابتكار به خرج دادم (مثلا!) در حالي كه دوربين روي سلف تايمر بود تا لرزش ناشي از فشردن شاتر از بين بره، من با انگشت مجموعه دوربين و تلسكوپ را ثابت نگه مي داشتم! از طرفي دوربين بنده حساسيت بالاتر از 1600 نداره و بنابراين مجبور بودم سرعت رو تا حدي كه نوردهي جواب بده پايين بيارم. خلاصه اين عكس در شرايط سخت جنگي! گرفته شده و اگر اجازه بديد و قابل بدونيد اين عكس رو به حضرتعالي تقديم مي كنم. اميدوارم جسارت بنده رو بپذيريد. با تقديم احترام نيري
گزارش شماره 5
گزارش دهنده : آقاي حسين جانقرباني از خانه نجوم وژئوفیزیک شهرضا و انجمن نجوم وجغرافیای بانوان استان اصفهان
گزارش شماره 4
گزارش دهنده : آقاي احمدرضا كريمي از تيم رصدي صنايع الكترو اپتيك صا ايران
گزارش رصد رویت هلال ماه صفر 1432
تیم رصدی شرکت صنایع الکترو اپتیک صا ایران
رصدگاه : شرکت صنايع الکترو اپتيک اصفهان
اعضای گروه : احمد عابدی ،احسان سعادت،احمد وزوانی،احمدرضا کریمی ،سیدعلیرضا ناجی
شرح گزارش : علی رغم ایری بودن هوا خوشبختانه اين هلال در ساعت 17:50 دقیقه توسط آقای احمدرضا کريمی با چشم غرمسلح رویت و سپس کلیه اعضا موفق به رویت هلال شدند.تصویر این هلال نیز گرفته شد.
گزارش شماره 3
گزارش دهنده : خانم ساغر بهادراني از باغبادران
گزارش شماره 2
گزارش دهنده : آقای سيد علي ميرسالاري از قم
بسمه تعالی
گزارش رؤيت هلال ماه صفر المظفّر 1432 هجری قمری با عرض سلام و تحيّت احتراماً به استحضار میرساند: اگرچه بعد از ظهر روز چهارشنبه 15/10/1389 مطابق با 30/1/1432 آسمان شهر مقدّس قم تقريباً تمام ابري بود، لکن هرچه به زمان غروب خورشيد نزديک مي شديم، از مقدار ابرها کاسته ميشد تا آنجا که دقايقي پس از اذان مغرب افق جنوب غربي کاملاً صاف و بدون ابر گرديد. در اين روز رصدگران در نقاط مختلف شهر به استهلال پرداختند که نتيجه آن چنين شد که جناب حجت الاسلام و المسلمين سهرابي به اتّفاق خانواده محترمشان دقايقي پس از اذان مغرب در نزديکي ورودي جادّه اراک موفّق به رؤيت هلال با چشم غير مسلّح شدند. همچنين جمعي از اعضاي مرکز مطالعات و پژوهش هاي فلکي ـ نجومي وابسته به دفتر حضرت آيت الله العظمي سيستاني(دام ظلّه) هم اقدام به استهلال نمودند که تعداد 12 نفر از آنان هلال صفر را با چشم عادي مشاهده کردند. حقير هم لحظاتي قبل از اذان مغرب با دوربين 70*15 هلال را رؤيت نمودم؛ امّا منتظر نماندم تا آن را با چشم غير مسلّح هم رصد نمايم.
* برخی از مشخّصههای هلالِ صفر 1432 در غروب چهارشنبه 15 ديماه 89 در افق شهر مقدّس قم عبارتند از : - سنّ هلال در لحظه غروب خورشيد : 28 ساعت و 41 دقيقه - لحظه غروب خورشيد ( براساس محاسبات ) : ساعت 17 و 13 دقيقه - لحظه غروب خورشيد ( براساس رصد ) : - - سمت خورشيد در لحظه غروب : 243 درجه و 19 دقيقه قوسی - سمت ماه در لحظه غروب خورشيد : 238 درجه و 09 دقيقه قوسی - اختلاف سمت ماه و خورشيد در لحظه غروب خورشيد : 5- درجه و 10 دقيقه قوسی - زاوية جدايی ماه و خورشيد در لحظه غروب خورشيد : 13 درجه و 13 دقيقه قوسی - ارتفاع هلال در لحظه غروب خورشيد : 10 درجه و 44 دقيقه قوسی - درصد سطح روشن ماه : 5/1% - مکث ماه در لحظه غروب خورشيد : 68 دقيقه - لحظه غروب ماه : ساعت 18 و 23 دقيقه - فاصله ماه در لحظه غروب خورشيد: 88/394778 کيلومتر
والسلام قم ـ سيّد علي ميرسالاري 15/10/1389
گزارش شماره 1
گزارش دهنده : آقای محمد سلطان الكتابي