گزارش شماره6
گزارش دهنده آقای محمد سلطان الکتابی از انجمن اختروش ایران
گزارش رصد هلال صبحگاهی ذیقعده1427
تاریخ رصد: بامداد سه شنبه 28/9/1385
رصدگاه : کاشان
رصدگر : محمد سلطان الکتابی
ابزار : دوربین عکاسی دیجیتال
وضعیت افق شرقی: تا حدود 8 درجه پوشیده از ابر یکپارچه و پس از آن آسمانی صاف
گزارش شماره5 گزارش دهنده آقای محمد سلطان الکتابی از انجمن اختروش ایران
گزارش شماره5
گزارش رويت هلال پاياني ذيقعده 1427 در روز:
اينجانب محمد سلطان الكتابي به علت تمام ابري بودن آسمان كاشان در روز دوشنبه 27/9/1385 موفق به پيدا كردن هلال در روز نشدم.
گزارش شماره4
گزارش دهنده آقای هادی شبانی از گروه مهتاب پژوهشسرای استاد طاهر
اینجانب هادی شبانی در صبحگاه سه شنبه مورخه 28/9/85 اقدام به رویت نمودیم که به خاطر وجود مانع 10 درجه ای موفق به رویت نشدم.
گزارش شماره3
گزارش دهنده آقاي عباس احمديان از شاهين شهر اصفهان
تاریخ: 28/9/1385
مکان : رصدگاه شاهین شهر
ابزار: دوچشمی 7015
وضعیت افق: تا ارتفاع 7 درجه ابر غلیظ که کم کم از ارتفاع آن کاسته می شد
اولین لحظه رویت: 6:41 با چشم غیر مسلح
آخرین لحظه رویت: 7:08 با دوچشمی 7015 ( علت پایان رصد ، سردی هوا بود)
طلوع خورشید : 7:01 ( مطابق طلوع محاسباتی)
با تشکر: عباس احمدیان
گزارش شماره2
گزارش دهنده آقاي ميثم هنري جعفرپور از همدان
رصدگر :میثم هنری جعفرپور
ابزار: دوربين دوچشمی80*20 وتلسکوپ70mm
وضعيت جوی: کاملا صاف وایده آل
وضعيت افق:افق تا حدود3.5 درجه در محل طلوع ماه وتا حدود 2.5درجه در محل طلوع خورشید توسط موانع طبیعی بسته بود.
محل رصد: همدان بلوار سعیدیه
مختصات محل رصد:34درجه و46دقیقه شمالی و48درجه و30دقیقه شرقی
اولین رویت :باابزار وچشم غیر مصلح 6:44
طلوع ماه :6:44
آخرین رویت باچشم غیرمسلح: 7:09
طلوع خورشید:7:38
آخرين رویت با ابزار 7:50
متاسفانه به دلیل آنکه هلال ماه آرام آرام به پشت ساختمان رفت وپنجره ای نبود تا رو به آن باز شود نتوانستم آن راتعقیب کنم.درحقيقت رصد اين هلال به علت حضور درجمعع سیارات سخت نبود وارزش آن در تعقيبش در روز بود که نشد.
گزارش شماره1
گزارش دهنده آقاي مهدي رحيمي از دولت آباد برخوار
احتراما اينجانب از صبح زود در رصدگاه هلال صبحگاهي واقع در دولت آباد به همراه تجهيزات مختلف آماده شدم و قصد داشتم تا جلوه ي زيباي هلال رال به تصوير بكشم متاسفانه تا ارتفاع 20 درجه در افق شرقي ابر بسيار غليظي وجود داشت كه متاسفانه رويت اين هلال را با مشكل مواجه ساخت .
گزارشی از رویت هلال در روز به شرح زیر خدمتتان ارائه می کنم:
تاریخ: 29/9/1385
مکان : مرکز آموزش نجوم ادیب اصفهان
توضیحات:
بر طبق هماهنگی که از چند روز قبل با جناب آقای منجمی مدیر مرکز آموزش نجوم ادیب اصفهان صورت گرفته بود، اینجانب راس ساعت 9 صبح روز سه شنبه خود را به مرکز نجوم ادیب رساندم و پس از کمی بررسی ، تلسکوپ "12 مید این مرکز را که سیستم کامپوتری آن از کار افتاده به پشت بام انتقال دادم. استقرار تلسکوپ بصورت سمت – ارتفاعی بود ، از ساعت 10 جستجو برای یافتن ماه آغاز شد، اجازه بدید از وسایلی هم که استفاده می کردم نامی ببرم: یکعدد چشمی 14 الترا واید انگل، چشمی های 40 و 56 میلیمتر، فوکال ردیوسر 10 به 6.3 ، یکعدد فیلتر سان گلاس، چپقی و ....، یک کپی ازنرم افزار دکتر مونظور را از سیستم منزل به آنجا انتقال داده بودم که تنظیمات آن از قبل انجام شده بود ، روش کار بدین شکل بود که ابتدا اختلاف ارتفاع و جدایی ماه و خورشید را برای چند دقیقه بعد استخراج می کردم و سپس به سراغ تلسکوپ می رفتم ، فیلتر خورشید را سوار می کردم و بااینکه جوینده تلسکوپ نصب نشده بود خورشید را هدف می گرفتم و ابتدا از چشمی 56 استفاده کردم بعد با صفر کردن بعد و اعمال تغییرات سمت و ارتفاع به محل ماه پرش می کردم اما لکه سیاهی که در زمان استفاده از چشمی های با فاصله کانونی زیاد در مرکز تصویر ایجاد می شود ، تمرکزم را بهم میزد، بنابراین از چشمی 40 استفاده کردم ، یک مشکل دیگر هم وجود داشت و آن اینکه اولین تجربه من در مورد هلال در روز بود ! بنا بر این دنبال چیز واضح و مشخص می گشتم ، اما چشمی 40 نیز همان لکه سیاه را داشت به همین علت از چشمی 14 استفاده کردم حالا میدان دید 6/0 درجه شده و خورشید تمام کادر را می پوشاند! و البته کار بسیار سخت می شد البته اختلاف ارتفاع رو به کاهش بود و برفها نیز به مرور زمان بخار می شدند و آسمان را سفید تر می کرد! بالاخره در ساعت 10:34 دقیقه موفق شدم هلال را بیابم چقدر سخت دیده می شود با اینکه جدایی آن کمی از 16 درجه بیشتر است! البته دلیلش را در وضعیت رصدی و ارتفاع ماه می شود پیدا کرد ، هم رطوبت هوا بسیار زیاد بود و هم ماه در بیشینه ارتفاعش بیش از 29.2 درجه بالا نمی آمد! حالا چه باید کرد ؟ کسی نیست که این رصد را تایید کند یا ابزاری نیست که از آن عکسبرداری و یا فیلمبرداری کنیم! مگر به تنهایی چقدر می توان پیچهای تلسکوپ را چرخاند؟ نهایتا" 10 دقیقه! بعد هلال خارج می شود .
بالاخره جناب آقای منجمی تشریف آوردند و در ساعت 11:33 موفق شدند با راهنماییهای من هلال را در چشمی بیابند و رصد را تایید کنند. لازم به ذکر است که بنده بخاطر خارج شدن هلال از میدان دید، جمعا" 9 بار کلیه مراحل هدف گیری را عملا اجرا کردم که 7 بار آن موفقیت آمیز بود و هلال دیده می شد ، ولی دوستان طی تماسهای تلفنی اصرار داشتند که هر طور شده از هلال عکاسی کنم اما با دست خالی که نمی شود. مجبور شدم دست به کار غیر معقولانهای بزنم ! بله تلفن همراه را در حالت عکاسی قرار دادم و شروع به تهیه تصاویر کردم! کیفیت دوربین این گوشی بسیار پایین و زیر 1 مگا پیکسل است اما چاره ای نبود.تصویر زیر در ساعت 11:12 دقیقه با این گوشی گرفته شده است:
و این تصویر در ساعت 11:50 گرفته شده است. اگر به نظرتان این تصاویر بیهوده تهیه شده اجازه دهید بنده کار پردازش تصاویرم را انجام دهم هرچند تصاویر این گوشی غیر قابل پردازش است چون نسبت سیگنال به نویز آن خیلی کم است.
و این تصویر در ساعت 11:50 گرفته شده است.
اگر به نظرتان این تصاویر بیهوده تهیه شده اجازه دهید بنده کار پردازش تصاویرم را انجام دهم هرچند تصاویر این گوشی غیر قابل پردازش است چون نسبت سیگنال به نویز آن خیلی کم است.
4
بله به قولی که به دوستان داده بودم عمل کردم، بالاخره در ساعت 12:24 دقیقه اطراف کوه صفه را چنان رطوبت سفید رنگی فرا گرفت که امکان دیدن هلال وجود نداشت و رصد به پایان رسید.
در پایان از مرکز آموزش نجوم ادیب اصفهان و مدیریت محترمشان بخاطر همکاری صمیمانه ای که با بنده داشتند کمال تشکر را دارم و برای همگی دوستان آرزوی موفقیت می کنم.
عباس احمدیان 2/10/85