منبع : سایت کمان آسمانی
گزارش رصد : هلال صبحگاهي ذيحجه 1426 رصدگر: محمد سلطان الكتابي رصدگاه : اصفهان ، پشت بام منزل تاريخ رصد : بامداد 8 بهمن 1384 وضيت جوی : ابتدا صاف و در ادامه تمام ابری ، به همراه مه بسيار غليظ موانع افق شرقی : کوهی به رتفاع حدود 6 درجه ابزار: دوربين عکاسي ديجيتال، دوربين دوچشمي 50*7 نتيجه : رويت هلال و وداع با سال 1426 مشروح گزارش : بامداد روز شنبه به پشت بام منزل رفتم و هلال کم فروغ ماه را که کمتر از 2 درجه ارتفاع گرفته بود با چشم رويت کردم. پس از چند دقيقه آسمان صاف ، تمام ابری شد و مه غليظ همه جا را فرا گرفت. بدين ترتيب با سال 1426 خداحافظي کردم.
گزارش رویت هلال صبحگاهی ذیحجه 1426 تاریخ : 8 بهمن 1384 هجری خورشیدی و 27 ذیحجه 1426 هجری قمری رصدگاه : تهران – بام منزل موانع در افق شرق و جنوب شرق: دو آپارتمان که هر کدام تا ارتفاع بیش از 15 درجه را پوشاده بود! لیکن بین این دو یک شکاف به اندازه 5 درجه وجود داشت که تنها راه دسترسی من به افق شرقی بود و محل طلوع ماه درست در همین بین بود !!! (سیاره زهره شاخص بسیار خوبی برای تعیین دقیق محل طلوع ماه بود). همین افق باریک هم البته توسط یک کوه به ارتفاع تقریبی یک درجه بسته می شود. وضعیت جوی: آسمان بالای سر صاف و همراه با تکه های نازکی از ابر بود، ولی در افق شرقی محدود من زمانی که لبه پائینی دوربین 60×20 را مماس بر افق کردم بیش از نیمی از میدان دید را ابری ضخیم پوشاند که خود بیانگر حدود 2 درجه ابر در میدان دید 3 درجه ای دوربین بود. ابزار : دوچشمی 60×20 و 30×8 توضیحات: در ساعت 6:40 لبه بالائی هلال همچون شاخی در میدان دید 60×20 از میان ابر ضخیم نمایان شد که بتدریج بالاتر آمد وچند ثانیه بعد به آسانی با چشم غیر مسلح نیز قابل رویت بود. از ساعت 6:47 به دلیل رفتن هلال پشت موانع و ساختمانها ردگیری آن ممکن نبود. هلال زهره را آخرین بار ساعت 8:10 با چشم غیر مسلح رویت کردم اما تلاش برای رصد هلال در روز تا این زمان و نیز در ساعت 9:24 حاصلی در بر نداشت. شاید اگر آن موانع در افق نبود با دنبال کردن هلال می توانستم به طور دقیق بگویم که چنین هلال ضخیمی تا چه هنگام از روز با دوربین 60×20 از آسمان غبار آلود تهران قابل ردگیری بوده است.
با عرض سلام و احترام هلال صبحگاهی ذیحجه به علت ابری بودن افق در ساعت 7 صبح با دوربین 45*12 رویت شد ؛ افق منطقه رصد تا حدود 5 درجه ابر تیره و بالا تر از آن مه آلود بود به همین دلیل هلال ماه فقط با دوربین رویت شد. به پیوست عکسی از افق به همراه سیاره زهره تقدیم می گردد. با تجدید احترام : سید محسن قاضی میر سعید.
گزارش دهنده آقای عليرضا بوژمهراني
تاريخ رصد : شنبه 8 بهمن 1384 ، 27 ذيحجه 1426 ، 28 ژانويه 2006 رصدگاه : اصفهان ( عرض 32:37 شمالي و طول 51:35 شرقي ) وضعيت جوي : آسمان بدون غبار و ابر ، رطوبت زياد موانع افق شرقي : كوهي به ارتفاع بيش از 6 درجه !! ابزار : دوربين عكاسي ديجيتالي نتيجه : هلال رويت شد مشروح گزارش : با توجه به فاز و ضخامت زياد هلال براي رويت آن از منزل خارج نشدم. از ساعت 06:25 بامداد روي پشت بام منتظر بالا آمدن هلال از پشت كوه شدم. در ساعت 06:53 اين انتظار بسر آمد و هلال كم فروغ ماه را كه تقريبا" زرد رنگ بود با چشم غير مسلح مشاهده كرده و از آن عكس گرفتم. وقتي هلال را به اين كم فروغي ديدم به خود گفتم كاش در كنار زاينده رود به رصد مي پرداختم تا منظره زيباتري از آخرين هلال سال 1426 را شاهد باشم. اما ظاهرا" بطور ناخواسته تصميم درستي اتخاذ كرده بودم. صبح امروز بخشهاي مركزي و شمالي اصفهان و بخصوص حاشيه زاينده رود در مه بسيار غليظي فرو رفته بود كه چشم چشم را نمي ديد ، چه برسد به هلال !!